Revista „Dumbrava minunată”, la zece ani de la apariţia primului număr


Revista „Dumbrava minunată”, la zece ani de la apariţia primului număr
Marţi, 24 ianuarie, la Clubul Copiilor Fălticeni a fost marcată împlinirea a 10 ani de la apariţia primului număr al revistei „Dumbrava minunată”. Cu această ocazie, au fost acordate diplome de excelenţă membrilor redacţiei şi au fost evidenţiate titlurile obţinute de revistă.
„Dumbrava minunată este şi am convingerea că va rămâne un factor coagulant al elevilor din toate şcolile oraşului. Revista a fost coordonată de-a lungul celor 10 ani de apariţie de mai mulţi profesori, care au avut aptitudinea de a valorifica talentul elevilor acestei comunităţi, iar unii elevi, care au pornit de aici şi-au descoperit vocaţia de jurnalist”, a spus directorul Clubului Copiilor Fălticeni, prof. dr. Marcel Porof.
Directorul fondator al revistei este înv. Gheorghe Popa iar cofondator ing. Corneliu Monoranu, cei care în urmă cu 10 ani au pus bazele publicaţiei care mai târziu avea să fie de mare succes. Este singura publicaţie din Fălticeni care a apărut fără întrerupere, deşi condiţiile nu au fost întotdeuana prielnice.
„Revista a reuşit să ţină pasul cu ceea ce înseamnă evenimentele din oraş, mai ales din şcolile din localitate dar şi din zonă, înalta ţinută a revistei fiind confirmată şi de cele opt titluri de laureat la nivel naţional, obţinute în cei 10 ani de existenţă”, a precizat directorul revistei, înv. Gheorghe Popa.
Revista a ajuns mai întâi la copiii din Fălticeni, apoi la cei din zonă, din judeţ şi chiar din ţară prin taberele de jurnalism la care participau redactorii revistei. În această perioadă, de 10 ani, revista a evoluta foarte mult, s-au editat peste 70.000 de exemplare, revista „Dumbrava minunată” fiind premiată la nivel naţional între anii 2003 – 2011, primind 8 premii naţionale cu titlul de „Laureat”. În anul 2007, „Dumbrava minunată” a obţinut marea performanţă, situîndu-se pe primul loc la nivel naţional înaintea altor 37 de reviste din întreaga ţară, obţinând 595 de puncte din 600 posibile, întrecând reviste de prestigiu din Iaşi, Bucureşti, Cluj, Braşov, Timişoara.
, a precizat înv. Gheorghe Popa.
Momentul aniversării revistei a fost urmat de un program dedicat Unirii de la 1859, pregătit de elevii care activează la club sub coordonarea cadrelor didactice.
La eveniment au participat copii, părinţi, cadre didactice de la şcolile din municipiu, cu care clubul are încheiate parteneriate

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: